Despre mine

Fotografia mea
Universe/Earth
Isus a zis: Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile mele. Ioan 14,15

duminică, 26 decembrie 2010


A.D.I.S.  - V.I.H. <--


Cuprins:
1. VINDECAREA;
2.1 CONTAMINAREA;
2.2 PORTI DE INTRARE;
2.3. CAILE DE TRANSMITERE;
2.4. INFECTAREA.
3. SPERANTA


1. VINDECAREA

Infectarea printr-un contact accidental cu HIV poate fi prevenit cu succes prin profilaxia postexpunere care durează 28 de zile şi se poate începe 2 ore după contact. Prima doză medicamentoasă trebuie administrată în primele 24 de ore în cazul înţepăturilor sau 72 de ore în cazul contactului cu mucoase genitale.

În unele cazuri există posibilitatea profilaxiei postexpunere. Aceasta cuprinde măsuri generale: spălarea penisului după contact, stoarcerea locului înţepat şi spălarea cu dezinfectante şi măsuri specifice de administrare de medicamente antiretrovirale.
În cazul existenţei unei suspiciuni trebuie consultat imediat medicul pentru a evaluat riscul de contaminare şi pentru a începe profilaxia antiretrovirală. Această profilaxie constă în principal din medicaţia antiretrovirală administrată pacientului HIV-pozitiv.

Doua din Spitale sunt:

Spitalul clinic de boli infectioase si tropicale prof. dr. Victor Babes din Capitala

- Casa Doru si Casa Andreea din cadrul Spitalului.


Institutul de boli infectioase prof. dr. Matei Bals din Capitala


2.1 CONTAMINAREA

Virusul HIV (HIV) se transmite prin
- sânge,
- spermă,
- secreţii genitale,
- lichid cefalo-rahidian (LCR) şi
- lapte matern 

2.2 PORTI DE INTRARE

Porţile de intrare cele mai frecvente sunt
- rănile proaspete, sângerânde din mucoasă (oculară, bucală, vaginală, anală)
- sau rănile nevindecate sau insuficient protejate de pe oricare parte a pielii corpului

2.3 CAILE DE TRANSMITERE

Verificati ca in cazul prelevarii de sange, sa fie asigurate conditiile igienice:
- manusi sterile de unica folosinta;
- ac de unica folosinta;
- etc.
Daca aceste conditii de mai sus nu sunt indeplinite aveti dreptul sa refuzati procedura medicala si sa faceti sesizari organelor competente, pentru a se lua masurile necesare.


Căile de transmitere cele mai frecvente sunt cele vaginale sau anale datorate nefolosirii prezervativelor şi practica sexuală orală.
La toxicomani folosirea în comun a acelor de seringă poate fi, de asemenea, un mod de transmitere prin consumul de droguri pe cale intravenoasă.

Transfuziile de sânge şi produsele preparate din sânge pot, de asemenea, prezenta un risc de infectare cu HIV. Controalele de rutină a donatorilor reduc considerabil riscul de contaminare dar nu îl pot elimina complet datorită intervalului de aproximativ 25 de zile în care virusul nu poate fi încă detectat paraclinic o posibilă infectare a donatorului.


Eliminarea folosirii în comun a seringilor a redus considerabil acest risc.

2.4 INFECTAREA

Rezultatul infectării cu HIV este distrugerea sistemului imunitar, iar din această cauză toate persoanele infectate sunt predispuse la infecţii ocazionale şi complicaţii neoplazice.

Nu există încă un vaccin HIV.
Toate cercetările pentru găsirea unui ser de vaccin au eşuat până acum din cauza ratei mari de mutaţie a virusului. Anticorpii dezvoltaţi pentru virusul SI (SIV) de care se pot îmbolnăvi maimuţele au fost eficienţi în condiţii de laborator, dar în natură s-a constat foarte rapid o mutaţie virală, vaccinul pierzându-şi astfel eficienţa.

3. SPERANTA

AM AUZIT, O DATA, UN Misionar care a vorbit despre "kwasizabantu".
Un loc in Africa unde, el a spus ca a vazut doua fete bolnave de HIV care s-au vindecat.
Prima fata este o fata inalta care in momentul in care a ajuns in acest loc avea aproape 30 de kilograme, din cauza bolii. Prin rugaciunile misionarilor din Kwasizabantu si prin credinta ei, aceasta fata acuma este sanatoasa. S-a vindecat de SIDA si are iar greutatea normala la varsta si la inaltimea ei.
Cealalta fata, a zis Misionarul, se imbolnavise pentru ca ducea o viata destrabalata. Prin rugaciuniile crestinilor de la kwasizabantu si nu numai, si prin credinta ei, si ea se vindecase si a plecat apoi inapoi in America. Insa incepuse sa duca iar viata destrabalata de dinainte si aceasta fata a murit pana la urma.


Doamne ajuta-ne.

 http://ro.wikipedia.org/wiki/HIV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu