Despre mine

Fotografia mea
Universe/Earth
Isus a zis: Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile mele. Ioan 14,15

duminică, 22 aprilie 2012

Bodis Nr.1


Pilda pe care a zis'o Isus, cea cu Via, Lucratorii viei si proprietarul viei.
Pilda zice asa: O data un proprietar de vie a iesit la ora 6 dimineata (la evrei se lucra intre 6 dimineata si 6 seara) si pe cei pe care i-a gasit in piata i-a luat sa ii lucreze via. Acestia aveau 9 ani ficare. Si Dumnezeu, caci El era proprietarul viei, i-a primit la El.
Apoi... pe la orele 9 a iesit si i-a gasit stand in piata si asteptand sa fie tocmiti la lucru pe cei de 14 ani. Le-a zis: Mergeti caci ati fost vrednici sa imi lucrati via.
Apoi... pe la orele 12 a iesit iar in Piata si i-a vazut pe cei de 20 de ani stand in piata. Si le-a zis: Am nevoie de voi, mergeti in via mea.
Via precum spune pilda este viata vesnica. Zice Isus: Viata vesnica se aseamana cu o vie, in care proprietarul este Dumnezeu, iar lucratorii viei sunteti voi oamenii.

Pe la orele 3 a iesit in piata si i-a gasit pe cei de 40 de ani stand in piata asteptand sa fie tocmiti de cineva  pentru lucru.
I-a luat si pe ei, sa mearga in vie.

In Ungaria ... treaba sta cam asa: Tinerii isi duc parintii in spitale atunci cand acestia se imbolnavesc si se duc la doctor, inchid usa dupa ei, scot plicul de bani si le zic: Cat vrei ca sa nu ii mai iau acasa pe parintii mei?
Iar dupa ce parintii se vindeca se duc la doctor si vor sa se duca acasa. Si afla ca ... nu se vor mai duce niciodata, ci vor ramana in spital pentru ca copii nu ii mai primesc inapoi.

Dumnezeu s-a dus apoi pe la orele 17, adica cu o ora inainte ca ziua de munca sa se termine, in piata si i-a gasit acolo pe cei care nu mai erau doriti de nimieni. Pe cei batrani. Si le zice si lor: Va primesc in via mea, in viata vesnica.
Cei tocmiti de dimineata Il intreaba pe Dumnezeu de ce cei care vin ultimii la munca primesc aceeasi plata ca ei, care au indurat caldura intregii zile. Dumnezeu le raspunde: Ce treaba aveti voi ce fac eu cu banii mei, ne-am inteles pe un dinar? Da, deci luati ce vi se cuvine si plecati.

Dumnezeu ne primeste pe toti, in viata vesnica. Singura Lui conditie este sa fim in piata si sa Il ascultam.

Multi nu ajungem in viata vesnica pentru ca ne intereseaza mai mult ce face vecinul. Un om cumparase o data 3 gaste albe frumoase. El mai avea 12 gaini.
Si ... cand dadea porumb si grau la pasari, cele 3 gaste altceva nu faceau decat sa aiba grija ca gainile sa nu manance. Deci cand vedeau cele 6 gaini ca se apropie de mancare, se repezeau la ele. In timpul asta celelalte 6 gaini din spate mancau graul si porumbul. Cand gastele le vedeau dadeau buluc sa le alunge. In acest timp cele alungate mancau. Si asa in 3 luni de zile gastele au slabit atat de mult incat au murit. Iar gainile erau grase si frumoase, caci aveau si conditie fizica :)

Timpul este aproape, si nu stii cand te cheama Domnul la El. Deci ... ce lucru practic ai facut pentru Dumnezeu, azi?
Apostolii zic ca este credincios cel ce are grija de cel napastuit, de cel flamand, de cel insetat, de cel prigonit, de cel orfan, de vaduva. Ce minte omeneasca ar fi putut gandi dragostea cand noi nu suntem decat invidie, mandrie, individualism, ura, rautate, urlete, si .........altele.

Fir'ar ei sa fie de comunisti, cati oameni au omorat si totusi credinta in Dumnezeu nu a fost extinsa. Chiar...unii din conducatorii comunisti au plecat genunchiul in fata maretiei Lui Dumnezeu. Si apoi ... cine esti tu ba sa pui la indoiala existenta Lui Dumnezeu? Habar nu ai ce e pe pamant, ce vezi si pretinzi ca stii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu